Hazánkban a világjárvány okozta bezárások után, most újra lehetőség nyílt az intézmények megnyitására.

  • Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület a Megyei és Városi Könyvtár Szabadság tér 2 sz. alatt a III. emeletén lévő Aulában ismét megnyitottuk a Népművészeti Galériánkban az „Élő Népművészet” című kiállítást az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület tagjainak zsűrizett alkotásaiból.
  • Ezzel egy időben az Aulában a „Viseletes babák” c. kiállítás nyílt meg Máthé Ilona viselet és- viseletes babakészítő alkotásaiból.
    Megtekinthető: hétfőtől-péntekig: 9-18 óráig; szombaton: 9-13 óráig; vasárnap: zárva
  • A Kállay – Gyűjteményben, a Benczúr tér 15 sz. alatt március 23-tól került bemutatásra a Húsvéti tojások c. kiállítás Mészáros Józsefné tojásfestő alkotásaiból.
  • A Kelet-Magyarország hasábjain Matyasovszky József újságíró március 23-án, kedden méltatta a „Húsvéti Tojások” c. kiállítást. Az ötszáz darabból álló kollekció a járvány ideje alatt online egy videó film segítségével került bemutatásra. Jelenleg a gyűjtemény a közönség számára már látogatható. Egyesületünk mindkét alkotója bemutatót is tart a közönség számára.
  • Máthé Ilona viselet – és viseletes babakészítő, Mészáros Józsefné – tojásfestő kiállítása május 30-ig tekinthető meg városunkban.