Váratlan helyzetet teremtett a világjárvány országunk terültén, mely befolyásolta mindannyiunk szakmai tevékenységét. Az Országos Rendezvények sorra elmaradtak, majd új időpontokban vagy más formában sikeresen mégis megvalósulhattak. A Népművészeti Egyesületek Szövetsége új lehetőséget kínált a Mesterségek Ünnepe újszerű alkalmazására.  A rendezvénysorozat az ország területén régiós rendezvények formájában megvalósulhatott. A Hajdu-Bihar Megye egyesületei szervezésében indulhatott el a következő rendezvénysorozat Debrecenben, melyen Szabolcs-Szatmár megye és Szolnok megye egyesületei vettek részt.

A felújított Tímárház közös kiállítást szervezett részünkre. Egyesületünket Mussó László népi iparművész bőrműves szakoktató képviselte, zsűrizett alkotásával. A látogatók ritkán találkozhatnak olyan bőrműves alkotásokkal, melyek bemutatják a bőrműves mesterség színes skáláját. Alkotónk az egyszerű ajándéktárgyakon keresztül a honfoglaláskori ősi tarsolyokon vagy táskákon át eljut a míves mesterség csúcsáig a lószerszám készítéséig. Mindezt a szépséget még kiegészítette a sallangfonás technikai bemutatásával.

A kiállítás megnyitó után a Tímárház műhelyeiben a látogatók szakmai bemutatókat tekinthettek meg.

Ezt követően a közelben lévő Dósa nádor téren a régió egyesületeinek alkotói mesterség bemutatót és vásárt tartottak.  Az eseményeket a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatta.

Egyesületünk alkotói népi ékszerkészítést, tisza-vidéki keresztszemes hímzést, kosárfonást, fajáték és hangszerkészítést, textiljátékot és tűzzománc készítést mutattak be.  Alkotóink zsűrizett alkotásait a közönség megvásárolhatta. Az időjárás kedvezett a jól szervezett népi kézműves bemutatónak és a vásár sikerének.

Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület 2020. szeptember 25-27-én a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéjén a következő programtervezetet valósította meg.

Az alkotóink közössége egy-egy nap 5-5 fővel vettek részt szakmai bemutatón és vásáron. A foglalkozásokon délelőtt a gyermekek 10 – 12 óráig, a felnőttek délután 13 – 17 óráig vehettek részt. A rendezvénysorozatot kiállítással nyitottuk meg. A kiállítás megnyitó után alkotóink bemutatója következett, a gyermekek babaöltöztetéssel foglalkoztak.

A rendezvény folyamatosan látogatható, a kiállítás 2020. október 30-ig várja a látogatókat.