• Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület június és július hónapokhoz hasonlóan, augusztus hónapban is folytatja Sóstón a Blaha Lujza sétányon megrendezett – 3 hónap időtartamára beütemezett –  Népművészeti Szakmai Bemutatót és Vásárt a Sóstói Piac néven ismert rendezvényt. A Sóstói Vásár a Krúdy Szálló szomszédságában lévő parkban adott helyet programunknak, mely minden hét csütörtökén és vasárnapokon kerül bemutatásra. Ez a tér Sóstó centrumában van, ahol néhány lépéssel a Múzeumfalu, a Welness fürdő, Tófürdő, és az Európa hírű Állatpark található. Körülötte szállodák, étkezőhelyek sorakoznak. 
  • Egyesületünk tagjai augusztus 20-án is várhatják a turistákat és  Nyíregyháza polgárait a bemutatóra. Egyesületünk mellett a kis színpadon naponta megyénk zenekarai mutatkozhatnak be.  A vásár és szakmai bemutató kísérője a színpad programja. Egyesületünk rendszeresen részt vett és ebben a hónapban is részt vesz a Múzeumfalu rendezvényein. Vasárnaponként és Augusztus 20-án Egyesületünk tagjai szakmai bemutatót tartanak. Nemrég részt vettünk más egyesületek nyári táborán is, ahol sikerült kapcsolatot teremteni ifjúsági társaságokkal. 
  • Változatlanul készülünk az őszi rendezvényekre, ahol lehetőségünk van a kiállítások rendezésére, szakmai bemutatóra és előadások tartására.
  • A megváltozott körülmények ellenére – járvány – tagjaink bőven el voltak látva különféle szakmai tevékenységekkel.