• Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület tagjai a – korona vírus jelenleg is tartó járvány ideje alatt- betartották az országosan előírt egészségügyi szabályokat.

A Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal ez évben nem tudta megrendezni a Kossuth téren éves nagyrendezvényeit, melyen Egyesületünk tagjai is rendszeresen részt vettek.

A Városházán június 10-én Dr. Ulrich Attila alpolgármester tájékoztatta a meghívottakat az új lehetőségekről.

A festői szépségű Sóstón a Blaha Lujza sétányon elhelyeztek 10 db kínáló pultot (mely sátortetővel van ellátva), ahol alkalmanként 10-10 alkotó népművészeti szakmai bemutatót és vásárt tart.

Itt esténként 18 órától zenekarok lépnek fel és szórakoztatják a közönséget. Ez Sóstó központi terén a Krúdy Szálló előtti téren található.

A Múzeum Falu és az Állatpark, a Tó fürdő és a központi Wellness fürdő, a szállodák is ezen a központi téren vannak. A rendezvénysorozatot a Paktum Iroda az Önkormányzattal egyetértésben szervezi. Egyesületünk 30 alkotója folyamatosan vesz rész a szakmai bemutatón és vásáron. A rendezvény június 1-én indult el és augusztus 30-ig tart. Egyesületünk tagjai minden hét csütörtökén, szombaton és vasárnap vesz részt 13 – 20 óráig.

A Múzeum Falu ez évben ünnepli fennállásának 50 éves Jubileumát.

A Paktum Iroda a vásárok rendezését itt is elvállalta. A rendezvények időpontja alatt négy alkalommal egyesületünk tagjai is részt vettek és részt vesznek a Múzeum Falu programjában. Játszóházat, Szakmai Bemutatót és Vásárt tartanak tagjaink. Időpontok: június 13-14; június 27-28; július 11-12, és július 25-26. Egyesületünk tagjai örömmel vettek részt városunk rendezvényein.

  • Szőttes kiállítás a Városmajori Művelődési Házban

 A Városmajori Művelődési Házban a Civil Fórum felkérésére az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület szervezésében Szőttes Kiállítás nyílt június hónaptól szeptember 1-ig. A közönség a kiállítást vasárnap kivételével naponta látogathatja 10-16 óráig a Városmajor u. 2. szám alatt.

A kiállítás szakmai vezetője: Gráf Zsuzsanna, szőnyegszövő és hímző, Király Zsiga díjas művészet oktató

  • A Népművészeti Szabadiskola heti 2 alkalommal tart konzultációt
  • I.T. zsűrizés tartunk szeptember 18-án

Szeptember 1-én kérjük szíveskedjenek leadni a jelentkezési lapot kitöltve. A szükséges regisztrációs díjat és a zsűrizés anyagának összegét (1.500 Ft/db) postai csekken vagy személyesen szíveskedjen befizetni.

Cím: „Aranykapu” Népművészeti Egyesület 4400 Nyíregyháza Arany János u. 33.

Mobil: 0630/448-5500

E-mail: aranykapu.puskasne@gmail.com

Leadási határidő: szeptember 3.