Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesület minden év novemberében közösen szervezi és rendezi a Népművészeti Egyesület Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezet Népművészeti Alkotóházában (Nyíregyháza Széchenyi u. 20.) a XIII. Megyei Textilművészeti Konferenciát, Szakmai Bemutatót és Kiállítást november 10-17-24 és december 1-én.

Szakágak a következők: nemez, hímzés, csipkeverés és  szőnyeg szövés

Ez a komplex rendezvénysorozat minden egyesületi tag számára fontos lehetőség. Évről-évre nagy érdeklődéssel vesznek részt a más szakágakban tevékenykedő alkotók is.
A rendezvénysorozat fontos része az előadás, mely tájékoztatja az alkotókat a szakágakban történt új lehetőségekről. Az egész napos rendezvény 9 – 17 óráig tart. A szakmai bemutatók alkalmával mindenki elkészítheti azt az alkotást, ami inspirálja arra, hogy beiratkozzon az Alkotó Házban beindult szakköri tevékenységekre. A hét minden napján a következő szakkörök működnek: csipkeverés, nemezkészítés, fafaragás, szőnyegszövés és fazekasság. A szakköri tevékenység támogatója a „Csoóri” Alapítvány. Ez a támogatás lehetővé tette, hogy a szakkör tagjai hozzájárulás nélkül vehessenek részt a foglalkozásokon. Már most telt létszámmal működnek, ami biztató a jövőre nézve.

  • A november hónap utolsó péntekén 30-án ismét várjuk a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár III. emeletén lévő Aulában az „Élő Népművészet” rendezvényére az érdeklődőket a Kiállításra, Szakmai bemutatóra és vásárra.

A rendezvényt megnyitja: Tomasovszki Anita igazgató

Előadást tart: Dr. Puskásné Oláh Júlia Népi iparművész, a Népművészet Mestere

A rendezvénysorozat egyben előzetese a következő hónapban is megrendezésre kerülő programnak, mely a „Karácsonyi vásár” előzetese.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET