Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

Aranykapu Népművészeti Egyesület eseményei

 • Az „Aranykapu” Bemutató Teremben kiállítás nyílik Szabolcs – Szatmár Megye népművészete 50 év történései, alkotóink szakmai munkásságának eredményeiből.
  A megye tárgyi kultúrájának újszerű megfogalmazása, a továbbélés új lehetőségei és alkotóink szakmai tevékenységének bemutatása.
 • A Népművészeti Szabadiskola folyamatos kiállítás sorozata 2017 évben. A szakágak művészeti vezetője: Dr. Puskásné Oláh Júlia népi iparművész, a népművészet mestere, az egyesületek elnöke, az Szabolcs – Szatmár Megyei Népművészeti Egyesület alapítója 1982-2007-ig titkára majd elnöke 25 évig. Az „Aranykapu” Népművészeti Egyesületet 1998-ban alapította és vezeti Dr. Puskásné Oláh Júlia majd a Kiss Áron Magyar Játéktársaság alapító tagja 1987-től.
  A 30 év alatt 1998-ban Dr. Györgyi Erzsébet KÁMJT elnöke támogatásával
  megalapítja Szabolcs – Szatmár Bereg Megyében a K.Á.M.J.T. megyei szervezetét. 2001-től Dr. Györgyi Erzsébettel közösen évente megszervezik Nyíregyházán a Butykai Szabadidőközpontban a Nemzetközi és Országos Viseletes Babák és Játékkészítők szaktáborát.
 • 20017. augusztus 5 – 6-án az egyesület tagjai 12 fővel részt vesznek a Daróci Kenderes Napokon szakmai bemutatóval és vásárral.
 • 20017. augusztus 19-én Nyíregyházán a Bujtosi tónál Mesterség bemutatón és kézművesek vásárán vesznek részt alkotóink.
 • 20017. augusztus 17 – 20-ig a Budai Várban a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által szervezett Mesterségek Ünnepén 12 fővel Szakmai Bemutatót és Kézműves vásárt tartunk: hímző, viseletkészítő-zsinórozó, népi ékszerkészítő, bőrműves, kovács és mézeskalács készítő szakágakban.
 • 20017. augusztus 20-án Nyíregyházán a Múzeumfaluban egyesületünk mesterei szakmai bemutatót és vásárt tartanak.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET