• A Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően februárban megkezdődtek az egyesület tavaszi Inas képzői – tudásátadó hétvégéi az Alkotóházban. A 60 órás Dél-alföldi női viseletvarrást tanuló 12 fős lelkes csapat Sárospatakiné Fazekas Judit (Picur) viseletkészítő vezetésével az alsószoknyák elkészítéséhez láttak. A továbbiakban a kelet- Magyarországról érkező résztvevők még 3 hétvégén találkoznak, melynek célja egy komplett apátfalvi női viselet elkészítése.
  • A hó végén tovább folytatódnak az Inas képzők. Sevella Zsuzsanna vezetésével. 60 órás akkreditált pedagógusképzést bonyolítunk le helyi óvónők és tanítók részvételével. A képzés májusban zárul majd júniusban tesznek vizsgát a hallgatók. A képzés neve: Tanuljunk népművészetül – 60 órás akkreditált képzés Pedagógus Akkreditációs Szakbizottság által akkreditált képzési program Pedagógus akkreditáció: 9-161/2018. Támogató a Csoóri Sándor Program.
  • Meghirdetésre kerültek szintén a Csoóri Sándor Program támogatásával a további tavaszi tudásátadó hétvégéink, ahol alap és további tudást lehet szerezni. A 30 órás fafaragást Nagy József fafaragó vezeti, a 30 órás kosárfonást Kovács Zoltán kosárfonó népi iparművész. Tovább folytatja kutatását, megújítását a Péter Szidónia népi iparművész vezetésével és Vér Gyöngyi vendég oktatásával szervezett Kalotaszegi barangolások – hagyomány és megújulás című tudásátadó képzés. Célja a kalotaszegi gyöngyhímzés, szövés, varrás megismerése, elsajátítása valamint a mai korban való átültetése. Meghirdetésre került a nemezelő tudásátadó hétvége is, mely májusban és júniusban kerül lebonyolításra. Ide mindazokat várjuk, akik a nemezelésben már jártasak. A nemezelést Dobinszki Csilla nemezkészítő népi iparművész vezeti.
  • Hiánypótlásként indítjuk májusban a 30 órás gyertyakészítő hétvégéinket Molnár Éva gyertyakészítő vezetésével. Célunk a gyertyakészítés régi hagyományainak megismertetése és a mai korban való hagyományos illetve modern elkészítésük. Támogató a Csoóri Sándor Program.
  • Közben folyamatosan működnek az egyesület gyermek, felnőtt és családi szakkörei. A Pingálóban az ifjúság a bútorfestés alapjait tanulja, a Tulipános láda meséiben mesékhez kötött kézműves foglalkozásokkal várja a családokat. A tavalyi 60 órás akkreditált nemez készítő képzés hallgatói minden hónapban egyszer találkoznak a Csicsogtató-Söndörgető nemezelő alkotókörben. Öröm számunkra, hogy az Öltögető alkotókör tagjai pályázatot nyújtottak be a Textiles pályázatra Békéscsabára.