Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Sikeresen lezajlottak júliusi országos hatókörű táboraink, a XIV. Országos Csipkekészítő Táborunk „Zalai örökségünk a Pannónia csipke”címmel, valamint a „Házi ipari örökségünk, a kópic”- Szalmakötő Tábor.A jó hangulatú táborokról néhány életkép:
  •  A Zala megyei közművelődési módszertani feladatellátás keretében segítséget nyújtottunk Alibánfa község helytörténeti házában tervezett helytörténeti kiállítás gyűjtésében és megrendezésében, melynek átadójára augusztus 5-én került sor, továbbá játszóházzal és népi játszótérrel színesítettük Misefa és Bucsuta községek falunapjait augusztus 2-án és 3-án.

  • A tavalyi sikeres együttműködésnek köszönhetően idén is játszóházi foglalkozásokkal és mesterség- bemutatókkal részt veszünk az Őriszentpéterben megrendezésre kerülő „Hétrétország – A szerek és porták köztiválján” augusztus 10-11-én.

  • Egyesületünk különös gonddal készül a 28. Mesterségek Ünnepére, ahol a kiemelt témában a következő mesterség- bemutatókkal várjuk a közönséget:ékszerkészítés fémdomborítással, réz-ékszerkészítés, ónöntéssel medálkészítés, rézbeverés, bakszekér vasalat és kerékkészítés, patkó és patkószeg és láncbilincs készítés, edényónozás, boszorkányketrec készítés, kaszakalapálás, élezés, edényfoltozás, késköszörülés, edénydrótozás, cigányfúró készítés. Kedvcsinálónak néhány fotó kovácsainkról a korábbi Mesterségek Ünnepéről.

  • Felhívjuk a megyék figyelmét, hogy szeptember 8-14. között kerül megrendezésre a II. Zalaegerszegi Országos Faműves Tábor, melynek témája: A Kárpát-medencei sírjelek és fejfák. Bővebb információt és jelentkezési lapot tartalmazó levél letölthető vagy elérhető a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.