Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Zala Megyei Népművészeti Egyesület partnerként részt vett a Kézműves Akadémia című Szlovénia- Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 operatív programon belül megvalósuló 5 évet felölelő projektekben, mely projekteket a szlovén- magyar együttműködés területén mintaprojekteknek választottak az Európai Parlamentben. 2014. május 19-20-án a sikeres mintaprojektek számára konferenciát szerveztek Brüsszelben, ahol Nagyari Katalin tagtársunk szólalhatott fel az Európai Parlamentben, ezzel képviselve egyesületünk szerepét a projektben.

Foto_18_1

Foto_18_2

  • A Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Civil Napokat szervezett Kiscsőszön 2014. június 4-5-én, ahol minden érintett szervezet megyei feladatellátás keretében megvalósuló jó példát mutathatott be a 2013. december 1- 2014. május 31. közötti időszakon belül. Egyesületünk „Szálasanyag” műhely működtetése a háziipari hagyományok továbbörökítésére” című előadáson keresztül prezentálhatta sikeres kezdeményezéseit, jövőbeli terveit.
  • A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a gébárti Kézművesek Háza 8. alkalommal rendezte meg a Magyar-Horvát Családi Pünkösd Népi Hagyományőrzők Fesztiválját. Idén is megválasztottuk a „Pünkösdi Király- Családunkat”, egész napos játszóház, mesterség- bemutató, kézműves és helyi termékesek vására várta a fesztiválozókat. Délutántól lópatkolás és hagyományőrző zalai és horvát nemzetiségi csoportok folklór műsora tette teljessé a programot.

Foto_19_1

Foto_19_2

Foto_19_3

Foto_19_4

  • „Göcsej Hagyományos Kézműves Értékei”- Népi Design Ajándéktárgy Pályázat A Zala Megyei Népművészeti Egyesület folytatva a népi tárgyalkotó kultúra megújítását célzó „Népi Design” pályáztatási tevékenységét, idén a Nemzeti Művelődési Intézettel kötött megyei közművelődési feladatellátás keretében „Göcsej Hagyományos Kézműves Értékei”- Népi Design Ajándéktárgy Pályázat címmel, pénzdíjas pályázatot hirdetett. A felkészülés segítése érdekében a pályázók számára szakmai napot szervezünk a Göcseji Múzeumban 2014. június 23-án. Részletes felhívás és jelentkezési lap a www.zalanepmuveszet.hu oldalon elérhető, letölthető. Várjuk zalai alkotók és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület megye határon kívül élő és alkotó tagjainak előzetes jelentkezését július 20-ig.
  • Egyesületünk 2014. június 23-28. között „Élet a jurtában”- Régiós Nemeztábor címmel közösségi jurta tábort szervez, ahol az egyesület nemez sátrának nagy szőnyegei valamint nemez használati tárgyai, mint a párnák és papucsok felújítására, egyesek cseréjére kerül sor.

Foto_22_1

Foto_22_2

  • 2014. június 30 – július 5. között rendezzük meg XIV. Országos Csipkekészítő Táborunkat „Zalai örökségünk a Pannónia csipke” címmel.A táborról részletes információ és jelentkezési lap a felhívásban megtalálható, mely innen, illetve a www.zalanepmuveszet.hu oldalról letölthető.

Foto_20_1

Foto_20_2

Felhívás és jelentkezési lap

  • 2014.július 21-28. között rendezzük meg a „Házi ipari örökségünk, a kópic”- Szalmakötő Tábor országos szinten. A táborról részletes információ és jelentkezési lap a felhívásban megtalálható, mely innen, illetve a www.zalanepmuveszet.hu oldalról letölthető.

Foto_21_1

Foto_21_2

Felhívás és jelentkezési lap