Zala megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Egyesületünk november 15-én tartja közgyűlését és egyesületi szakmai napot, ahol mézeskalács sütést és díszítést tanulhat tagságunk, illetve a Kovács Stúdió tartja következő szakköri délutánját.
  • November 23-án14.00-18.00 óra között folytatódik egyesületünk „Élő Műhelynap” sorozata a Kézművesek Háza szálasanyag műhelyében, ahol vesszőből készült használati tárgyak készítésével ismerkedhetnek meg a látogatók.
  • Az Újra Öltünk és Örökítünk program 1. szakköreinek összesített kiállítását November 7-én rendeztük meg Nemesrádón, ahol az 5 szakkör anyaga / Nemesrádó, Nagylengyel, Iklódbördőce, Murarátka, Bucsuta/ december 3-ig tekinthető meg. A kiállítás a Gönczi Ferencről elnevezett, most felújított közösségi ház első rendezvénye.
  • Az Újra Öltünk és Örökítünk program 2. fordulója elindult Zala megyében is, újabb 5 kistelepülésen nyílt lehetőség hímző szakkörök elindítására. Alsónemesapátiban, Káváson, Muraszemenyén, Reziben, Gelsén és a szlovéniai Radamoson vezetnek szakkört egyesületünk kiváló oktatói, melyhez anyagi támogatást a Nemzeti Művelődési Intézet biztosít. A NMI Zala Megyei Irodája szervező munkáját egyesületünk szakmailag segíti az előkészítésben és a lebonyolításban.