Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • „Mesterek és tanítványok a tárgyalkotó hagyományőrzésben a Nyugat- Dunántúlon” című kiállítást rendeztünk a NESZ támogatásának köszönhetően. A kiállítás Zalaegerszegen kizárólag a konferencia napján volt látogatható, majd február 27 – március 18. között a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, március 24 – április 17. között a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban.
  • A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával működnek egyesületünk szakkörei, a Zalai Kovács Stúdió és a Zalaegerszegi Csipkekészítők Szakköre. A kovács stúdió tagjai a gébárti Kézművesek Házában március 30 – április 15. között megrendezett „Szakköreink bemutatkoznak” vitrinkiállításon állítottak ki.
  • 2016. április 2-3-án szakmai továbbképzéseket tartottunk a gébárti Kézművesek Házában mézeskalács készítőknek, tojásdíszítőknek és népi ékszerkészítés (lószőr, fém, bőr) iránt érdeklődőknek. Oktatók: Mosonyi Éva, Népi Iparművész, Szmelo Judit, Népi Iparművész, Román Andrásné, Népi Iparművész, Kevi Farkas Zsolt, ötvös, Pozvai Andrea, bőrtárgykészítő oktató. A továbbképzéssel a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelyek III. Országos Hétvégéje és az Európai Művészet és Kézművesség Napjai rendezvényekhez kapcsolódtunk.
  • A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Göcseji Falumúzeum 2016. április 22-24. között rendezi meg a XIII. Zalaegerszegi Országos Fazekas- Keramikus Találkozó és Fesztivált.
  • Egyesületünk felhívja a figyelmet, hogy 2016-ban, immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerül a Zalaegerszegi Országos Faműves Konferencia és pályázat, melynek célja a magyar népi kézművesség faműves hagyományainak bemutatása, továbbéltetése, a szakterület problémáinak megvitatása, pályázati, bemutatkozási és tanácskozási lehetőség az országban tevékenykedő, faművességgel foglalkozó közösségek és egyéni alkotók számára. A részletes felhívás és jelentkezési lap a www.zalanepmuveszet.hu oldalról.
  • A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Magyarországi Kovácsmíves Céh 2016. június 13 – június 19. között tartja a zalaegerszegi Kézművesek Háza kovács műhelyében II. Országos Kovács Táborát, melyre már lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot tartalmazó felhívás a www.zalanepmuveszet.hu oldalról.