Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • TRACK címmel turisztikai projektet nyújtottunk be február 12-én Verzej Önkormányzatának vezető partnerségével (Szlovénia) az Interreg V- A Szlovénia- Magyarország Együttműködési Program keretében.
  • Február 20-án, másodjára rendezzük meg a „Ami él, annak meg kell újulnia” Regionális Tanácskozás a Népi Kézművességről” című konferenciát, valamint „Mesterek és tanítványok a tárgyalkotó hagyományőrzésben a Nyugat- Dunántúlon” című kiállítást a NESZ támogatásának köszönhetően. A kiállítás Zalaegerszegen kizárólag a konferencia napján látogatható, majd február 27.- március 18. között a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, március 24.- április 17. között a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtárban.
  • A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával működnek egyesületünk szakkörei, mint az „Ifjúsági Kovács Szakkör” és a „Zalaegerszegi Csipkekészítők”. A kovács szakkör a gébárti Kézművesek Háza kovács műhelyében tartja foglalkozásait Csiszár Tibor Népi Iparművész vezetésével. A csipkések a zalaegerszegi Kamarák Házában kaptak helyet, ahol hétfőnként találkoznak a szakkör tagjai Koleszár Éva Népi Iparművész irányítása mellett.
  • Egyesületünk felhívja a figyelmet, hogy 2016-ban, immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerül a Zalaegerszegi Országos Faműves Konferencia és pályázat, melynek célja a magyar népi kézművesség faműves hagyományainak bemutatása, továbbéltetése, a szakterület problémáinak megvitatása, pályázati, bemutatkozási és tanácskozási lehetőség az országban tevékenykedő, faművességgel foglalkozó közösségek és egyéni alkotók számára. A részletes felhívás és jelentkezési lap a www.zalanepmuveszet.hu oldalról.
  • A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Magyarországi Kovácsmíves Céh 2016. június 13.- június 19. között tartja a zalaegerszegi Kézművesek Háza kovács műhelyében II. Országos Kovács Táborát, melyre már lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot tartalmazó felhívás letölthető innen, vagy a www.zalanepmuveszet.hu oldalról.