Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület 2015.december 10-én tartotta a Kamara Kézműipari Tagozatának alakuló ülését. Ez év folyamán számos rendezvényünket támogatta a Kamara, illetve együttműködésünknek köszönhetően legutóbb a Zala Megyei Kormányhivatal által szervezett keszthelyi, zalaegerszegi és nagykanizsai Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatókon kézműves kiállítással, mesterség- bemutatóval jelenhettünk meg.
  • Projektegyeztető megbeszélést tartottunk december 14-én Verzejben (Szlovénia) az Interreg V- A Szlovénia- Magyarország Együttműködési Program megnyíló pályázati lehetőségeiről az idegenforgalom területén.
  • Elkészítettünk újabb 7 db zalai kézműves érték feldolgozását

1. Pannónia csipke Leírás
2. Zalai fehérhímzés Leírás
3. Geometrikus csipke Leírás
4. Szentgyörgyvölgyi viselet Leírás
5. Farkasfogas képkeret Leírás
6. Esztergályos perec Leírás
7. Zalahalápi díszlepedők Leírás

A zalai kézműves értékek elérhetőek honlapunkon a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.

  • Egyesületünk felhívja a figyelmet, hogy 2016-ban, immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerül a Zalaegerszegi Országos Faműves Konferencia és pályázat, melynek célja a magyar népi kézművesség faműves hagyományainak bemutatása, továbbéltetése, a szakterület problémáinak megvitatása, pályázati, bemutatkozási és tanácskozási lehetőség az országban tevékenykedő, faművességgel foglalkozó közösségek és egyéni alkotók számára. A részletes felhívás és jelentkezési lap letölthető innen, vagy a www.zalanepmuveszet.hu oldalról.

Felhívás – Faműves konferencia és pályázat 2016

Jelentkezési lap faműves pályázathoz 2016

Konferencia jelentkezési lap 2016