Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Sikeresen lezajlott 2015.06.29-07.04. között az I. Zalaegerszegi Országos Ifjúsági Kovács Tábor, melyet a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Magyarországi Kovácsmíves Céh közös szervezésű tábora volt. Takáts Zoltán céhmester és Takács István kovács irányítása mellett 12 fő vett részt a táborban.
  • 2015. 07.13-07.18. között került megrendezésre a „Zalai háziipari tevékenységünk, a kópic és a grábla”- szalmakötő és fafaragó tábor 13 fő részvételével, ahol Gregor Balázs tanította immáron negyedik éve a kópickötés fortélyait a résztvevők számára, valamint Nagy Béla fafaragó irányította a szerszámnyélkészítést és gereblyekészítést.
  • A táborok sorát 2015.07.20-07.25. között a „Hozz egy rokkát és fonjunk!” Országos Fonó Táborral folytatjuk, ahol a rokkák javításán túl a kézi orsón való fonást, valamint különböző fonó technikákat tanulhatják meg a résztvevők.
  • Az „Újra öltünk és örökítünk II. – hímző szakkörök újraindítása a közösségi művelődésben” elnevezésű program a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Irodájának szervezésében, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szakmai segítségével zajlott 5 zalai és 1 szlovéniai magyar nemzetiségű településen: Alsónemesapáti, Gelse, Kávás, Muraszemenye, Rezi, Radamos (Szlovénia). A szakkörök anyagából vándorkiállítás sorozat indul, melynek első megnyitójára az alsónemesapáti Kultúrházban, 2015. július 18-án kerül sor.
  • Egyesületünk 42 fővel készül a 29. Mesterségek Ünnepére, ahol a kiemelt témában a következő mesterség- bemutatókkal várjuk a közönséget: dikó és pásztorkunyhó készítése, domborúfaragás, kutyagerinc készítés, spanyolozás, csatkészítés, ónöntés, karikás ostor készítés, pásztorerszény és tarisznyakészítés, szűrhímzés, furulyakészítés.