Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • 2015. február 21-én, 130 fő részvételével sikeresen lezajlott Zalaegerszegen, a „Népi Kézműves Közösségek a Nyugat- Dunántúlon” címmel regionális konferencia Egyesületünk szervezésében. A konferencia kísérőprogramja a „Zalai népművészeti alkotóközösségek kiállítása” március 7-ig várta a látogatókat a Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában.
 •  A Zala megyei közművelődési feladatellátás keretében 2015. március 5-én az Innovatív Dél- Zala Vidékfejlesztési Egyesület felkérésére, előadást tartottunk kézműveseknek Murakeresztúron „A népi kézművesség szerepe a vidékfejlesztésben” címmel.
 • Egyesületünk március 14-én tartja éves közgyűlését a Keresztury Dezső VMK-ban, ahol a 2014. évi szakmai és pénzügyi beszámoló; a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági mellékletének értékelésére; a 2015. évi munkaterv és költségvetés megvitatására és elfogadására kerül sor.
 • A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben március 17-én NIT zsűrit tartunk Zalaegerszegen a Kamarák Házában, majd ezt követően az A kategóriával minősített tárgyakból kiállítást rendezünk szintén a Kamarák Házába, mely április 30-ig lesz megtekinthető.
 • 2015. március 27-29-án kerül megrendezésre a Népi Kézműves Alkotóházak és Nyitott Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje, melynek egyik helyszíne a zalaegerszegi Kézművesek Háza. A rendezvény alkalmával a Ház és a Zala Megyei Népművészeti Egyesület alkotóközösségeinek munkájába engedünk betekintést, valamint csipkés, hímző és kovács továbbképzést szerveztünk a következők szerint:
  – Március 27-28. 10.00- 17.00, március 29. 9.00- 13.00
  Országos Csipkekészítő Továbbképzés
  Téma: A Pannónia csipke jellegzetes virág motívumainak feldolgozása
  Oktató: Román Andrásné
  Felhívás és Jelentkezési lap
  – Március 28. szombat 10.00-16.00
  Hímző továbbképzés egyesületi tagságnak és az Újra Öltünk és Örökítünk hímző szakkörök tagságának
  Téma: Azsúr öltéstechnikák tanulása és alkalmazása.
  Oktató: Kocsisné Koszorús Anikó hímző, Népi Iparművész
  – Március 29. vasárnap 10.00-18.00
  10.00-13.00
  Kovács továbbképzés
  Téma: Kovácsművesség a művészettörténeti korokban
  Előadó: Prokné Tirner Gyöngyi
  14.00-18.00
  Zalai Ifjúsági Kovács Stúdió mesterség-bemutatója
  Oktató: Csiszár Tibor
  14.00-18.00
  „Élő Műhelynap a szálasanyag műhelyben”
  Témák: gyékény tojástartó, nyuszi és fűzvesszőből ajtódísz alap készítése.
  Oktatók: Nagyari Katalin, Dulics Margit
 • XVI. Élő Népművészet, Országos Népművészeti Kiállítás Nyugat-Dunántúli Regionális Kiállításának szervezője és lebonyolítója a Hagyományok Házával kötött együttműködési megállapodás alapján a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Felhívás és jelentkezési lap letölthető honlapunkról a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.
  A nevezési határidőt meghosszabbítottuk 2015. március 27-ig!