Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Január 24-én folytatja szakköri munkáját Egyesületünk Ifjúsági Kovács Stúdiója a gébárti Kézművesek Háza kovács műhelyében. A szakkör vezetője, Csiszár Tibor, Népi Iparművész. Ifjúsági Kovács Stúdiónk viszont rendhagyó módon, Takács István kovácsmester zalaszentbalázsi műhelyében tartja február havi foglalkozásait. A fiatalok saját kézi szerszámaikat fogják elkészíteni a februári szakkörök alkalmával.
  •  Az Újra Öltünk és Örökítünk program 2. fordulója keretében folyamatosan működnek a zalai hímző szakkörök Alsónemesapátiban, Káváson, Muraszemenyén, Reziben, Gelsén, és a szlovéniai Radamoson. A szakkörök megvalósítását a Nemzeti Művelődési Intézet finanszírozza. A NMI Zala Megyei Irodája szervező munkáját egyesületünk szakmailag segíti a lebonyolításban. (fotót küldök)
  • XVI. Élő Népművészet, Országos Népművészeti Kiállítás Nyugat-Dunántúli Regionális Kiállításának szervezője és lebonyolítója a Hagyományok Házával kötött együttműködési megállapodás alapján a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Szervezetünk részéről ügyintéző Prokné Tirner Gyöngyi (tel.: 92/312-744, 0620/5568086). Felhívás és jelentkezési lap letölthető innen, vagy honlapunkon a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.

   Pályázati felhívás    Jelentkezési lap

  • 2015. 02.21-én, Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban kerül megrendezésre a „Népi Kézműves Közösségek a Nyugat- Dunántúlon” címmel regionális konferencia Egyesületünk szervezésében.A konferencia célja, hogy a közösségi művelődés és hagyományőrzés szempontjából nagyon fontos munkát végző népművészeti alkotóközösségek jelenlegi és potenciális vezetőit segítse a közösségek vezetésében, összetartásában, valamint a folyamatos megújulásra kész szakmai tevékenységben. Előzetes program és jelentkezési lap letölthető innen, vagy a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.

   Konferencia felhívás és jelentkezési lap