Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • 2015. február 3-án egyesületünk együttműködési megállapodást írt alá a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Az együttműködés keretében egyesületünk a kamara kézműipari kollégiumával közösen segíti majd a népi kézművesség fejlődését, a fejlett piaci szolgáltatások kialakítását, közös rendezvények megvalósítását, és az ifjúsági utánpótlás elősegítését.
  • Egyesületünk „Élő Műhelynap a szálasanyag műhelyben” programsorozatával kapcsolódott a gébárti Kézművesek Háza Nyitott Műhelygaléria Napjához, melyre 2015. február 15-én 14-18 óra között kerül sor. A látogatók gyékényből csörgőt, csuhéból boszorkányt készíthetnek. Részletes program letölthető innen, vagy a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.
  • 2015. február 21-én, Zalaegerszegen a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban kerül megrendezésre a „Népi Kézműves Közösségek a Nyugat- Dunántúlon” címmel regionális konferencia Egyesületünk szervezésében.
    A konferencia célja, hogy a közösségi művelődés és hagyományőrzés szempontjából nagyon fontos munkát végző népművészeti alkotóközösségek jelenlegi és potenciális vezetőit segítse a közösségek vezetésében, összetartásában, valamint a folyamatos megújulásra kész szakmai tevékenységben. Program és jelentkezési lap letölthető innen, vagy a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.
Meghívó

Meghívó

     Jelentkezési lap

  • A 2013-2014-ben lezajlott zalai „Újra Öltünk és Örökítünk” program záró hímző kiállítására 2015. február 23-án kerül sor, Murarátkán a volt iskola épületéből átalakított közösségi házban.
  • Ifjúsági Kovács Stúdiónk tagjai 2015. február 7-én, Takács István kovácsmester zalaszentbalázsi műhelyében kézi szerszámokat készítettek a gébárti kovácsműhely számára. Ifjúsági Kovács Stúdiónkhoz továbbra is lehet csatlakozni, legközelebb február 28-án, 14 órai kezdettel a gébárti Kézművesek Háza kovácsműhelyében. A szakkör vezetője Csiszár Tibor kovács, Népi Iparművész.
  • Az „Újra Öltünk és Örökítünk” program 2. fordulója keretében folyamatosan működnek a zalai hímző szakkörök Alsónemesapátiban, Káváson, Muraszemenyén, Reziben, Gelsén, és a szlovéniai Radamoson. A szakkörök megvalósítását a Nemzeti Művelődési Intézet finanszírozza. A NMI Zala Megyei Irodája szervező munkáját egyesületünk szakmailag segíti a lebonyolításban.
  • XVI. Élő Népművészet, Országos Népművészeti Kiállítás Nyugat-Dunántúli Regionális Kiállításának szervezője és lebonyolítója a Hagyományok Házával kötött együttműködési megállapodás alapján a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. Felhívás és jelentkezési lap letölthető innen, vagy honlapunkon a www.zalanepmuveszet.hu oldalon.

     Pályázati felhívás

     Jelentkezési lap