Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Zala Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Október 16 – november 16. között tekinthető meg Pozvai Andrea a Népművészet Ifjú Mestere, egyesületi tagunk Bőrmunkák és népi játékok vitrinkiállítása a Gébárti Kézművesek Házában.
  • Egyesületünk a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben október 18-án NIT zsűrit tartott Zalaegerszegen a Kamarák Házában. A minősített tárgyakból „Őszi termés” címmel kiállítást rendeztünk szintén a Kamarák Házában, mely október 26-november 25. között tekinthető meg.
  • A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, illetve annak tagszervezetei, a Nemzeti Művelődési Intézet, illetve annak megyei irodái 2013-ban útjára indították az Újra öltünk – örökítünk projektet, melynek során az ország különböző pontjain, kistelepüléseken hímző szakköröket indított tapasztalt szakkörvezetők irányításával.
    Ezt folytatva az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Tehetségprogram keretében támogatást nyújtott a Népművészeti Egyesületek Szövetségének, amely lehetővé tette, hogy az 52 településről 1-1 fő részt vegyen a Hagyományok Háza által akkreditáltatott, 60 órás hímző szakkörvezető képzésen, amely a dunántúli régióban 2016.10. 8-9-én kezdődött el.
    A képzésen Dr. Illés Károlyné, a Népművészet Mestere a hímzés alapjai mellett elsősorban a kalocsai és matyó motívumok világába vezette be a résztvevőket, Domján Zsuzsanna népi iparművésszel pedig a hetési tájegység hímzéskultúrájával ismerkedhettek meg a jelenlévők.
    Az így kialakult közösség kivételes tudással és kellemes élményekkel gyarapodott, amelyet június folyamán a további 42 óra teljesítésével fog folytatni.