Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

12. 04.-06. Karácsonyi vásár a Veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban.

12. 09. Székesfehérváron a Művelődési Házban 18 órakor nyílt a “Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt” című Adventi Népi- és Iparművészeti Tárlat a Közép-dunántúli Régió alkotói munkáiból, melyet már tizenötödik alkalommal hirdetett meg a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága és a Művészetek Háza. Egyesületünkből tizenhárman vettek részt. Farkas Balázsné Petrikowsky Marianna egyesületünk elnöke köszöntője után Dr. Laczkovits Emőke néprajzkutató, a népművészeti zsűri tagja megnyitó beszédében kiemelte,hogy ezek az alkotások a karácsonyi készületeket szolgálják,mintegy a lelket készítik fel az ünnepre. A szőttesek, csipkék, ékszerek az ünnepet idézik csillogásukkal, de a fazekas munkák,keksz nyomók is mind az ünnepi előkészületekhez tartoznak

12. 11.-13. Karácsonyi Vásár a Laczkó Dezső Múzeumban.

12. 12. Borzaváron a “Fonóházi esték ” záróprogramja is az Adventet a várakozás hangulatában telt. De felidézték a népszokásokban bővelkedő időszakot is, mint Borbála és Luca napját. A regölést elevenítették fel a néptáncosok Vastag Richárd Aranysarkantyús táncos, A Népművészet Ifjú Mestere vezetésével Nagy László költő iszkázi gyűjtése alapján.

12. 18.-20. Karácsonyi vásár a Laczkó Dezső Múzeumban.

12. 19. Veszprémben a Kabóca Bábszínház együttműködő partnereként a “Csizmakoptató” című rendezvényen játszóházi foglalkozással veszünk részt.