Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

Sajómenti Népművészeti Egyesület eseményei

  • Tizedik alkalommal rendezték meg november 26-án a Bánhorváti Krumplis Lángos Fesztivált. A látogatók a bánhorváti krumplis lángos, a görhő, a herőce, a laksa, a farsangi fánk titkainak és ízeinek a megismerése mellett, a rendezők meghívásának köszönhetően, újra találkozhattak a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjaival a kézműves vásárban. Több egyesületi tag tartott kézműves bemutatót, és a népi játszótér is kedvelt programja volt a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A fesztiválozók jó kedvéről a fellépők mellett gondoskodott még a házi pálinka és a forralt bor is.
  • Kazincbarcikán a Gyermekek Háza- Kézműves – Ház munkatársai, és a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjai adventi koszorú-készítő és játszóházi foglalkozásokat tartottak, tartanak az ünnep várás jegyében, a Gyermekek Háza- Kézműves – Házban, ahol a résztvevők elsajátíthatták, elsajátíthatják, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan igényes lakásdíszeket készíteni.
  • A nemrég megnyílt Jubileumi kiállítására a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek még Lappföldön is felfigyeltek, mert a Kazincbarcikára látogató Mikulás úgy döntött, hogy addig semmiképpen nem indul haza, míg a tárlatot élőben meg nem tekintette.