Romániai Magyar Népművészeti Szövetség eseményei

Romániai Magyar Népművészeti Szövetség eseményei

 • Viseletkészítők szakmai konferenciája címen fórumot szervezett a Romániai Népművészeti Szövetség.
  Valóban, kitűzött céljának megfelelően barátkozási és tanácskozási lehetőséget teremtett e hét vége a jelenlevők számára.
  A székely népviselet megőrzésében vetett hitet erősítette meg Kis Portik Irén meghívottunk, amit a Szépanyám szőtte, dédanyám varrta és hímezte című könyvével ilusztrált. Gazdag, lelkes munkásságából nyert tapasztalatát adta át.
  Az itt jelenlevő viseletkészítők és viseletkiegészítőt készítők elhivatottsága és a hagyományaink lelkes megőrzése egészen kibontakozott, amikor magukkal hozott alkotásaikat mustrálva ötleteket,tanácsokat adtak át egymásnak a dícséretek mellett. A ruha mustra folytatódott a helyi néprajzi gyüjtemények termeiben is.
  Volt lehetőség a Potyondot körülvevő tájban gyönyörködni. Egy -egy elcsendülő népdallal kísért sétánkon mezei virágcsokorral, gyógynövénnyel gondoltunk az otthon maradottakra. A csíkmenasági híres templomot hazatéréskor látogattuk meg.
  Abban a reményben váltunk el egymástól, hogy a terv szerint a következő fórumon is részt veszünk, ahol a jelszó : Az alkotóé a szó.