Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület eseményei

  • A Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület több éve hagyományos eseménye az őszi közösségépítő kirándulás. Ebben az évben egyik tagtársunk meghívására a Kakucsi Tájház vendégei voltunk. Lelkes helyi együttesek, önkéntes segítők állították össze a gazdag programot. Volt énekcsoport, szakmai bemutató (gallyseprő készítés), tojásíró tagtársunk érdekességeket mutatott be, sok helyi finomsággal is készültek. Megnéztük Kakucs nevezetességeit, a könyvtárat, templomot, majd ellátogattunk a közeli Deák Udvarházba is. Az élménydús napnak fontos kísérő jelensége, hogy egyesületünk egymástól elszigetelten, egyénileg alkotó tagjainak ilyenkor alkalma van a kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére is.
  • A Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület tagjai nagy létszámban képviseltették magukat az Ócsai Tájházban, Borbényi M. Éva kosárfonó, népi játék oktató, szövő, “Kötődések” című önálló kiállításának megnyitóján. A kiállítást Tüskés Tünde, az Egyesület elnöke nyitotta meg.
    Nagyon sokan találkozhattunk már Éva keze munkájával, hiszen a Hagyományok Ház, egyesületek és népi iparművészek, kézművesek önálló és csoportos kiállításainak sorát rendezte, építette magas szakmai színvonalon. Mindig szerényen, az alkotók és alkotások iránti alázattal tette ezt. Most végre saját munkáit rendezhette, amelyhez az Ócsai Tájház hangulatos épülete adott otthont. A címkéül választott KÖTŐDÉSEK nemcsak a megmunkálás technikájára vonatkoznak, de a különböző anyagok együttes felhasználására ugyanúgy, mint a megjelent ismerősök, barátok, „szövetére” is. Köszönjük, hogy egyesületi szinten is kötődhetünk Borbényi M. Évához!