Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Matyó Népművészeti Egyesület 2014. augusztus 1-2-3-án rendezte meg a Matyóföldi Folklórfesztivált. A közel 300 hazai és helyi néptáncos részvételével zajló esemény fő attrakciója a lakodalmi szokások bemutatása volt. A kézműves vásár mesterei közt üdvözölhettük a Hegyaljai  Mestereket, Bükkaljai Mestereket és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjait is.
  • Augusztus első hétvégéjén a szegedi Hungarikum Fesztiválon vettek részt  kézműves tagjaink.  A több éves múltra visszatekintő nagyszabású rendezvényen mindig sikert aratnak a matyó népművészet alkotásai.
  • Egyesületünk is részt vett a Mesterségek Ünnepén, ahol új környezetben mutatkoztak be mestereink. Ezzel egy időben táncosaink a Mohácsi Folklór Fesztivál vendégei voltak, ahol sikeres és tartalmas 3 napot töltöttek el.
  • Mezőkövesd Város Önkormányzata augusztus 20-a alkalmával Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke részére „Mezőkövesd Város Díszpolgára” kitüntetést adományozta, a matyó kultúra megőrzése és átörökítése érdekében végzett több évtizedes, eredményes munkájáért.