Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Augusztus 5-6-7-én rendezte meg a Matyó Népművészeti Egyesület a Matyóföldi Folklórfesztivált. A magyar, elsősorban helyi folklór mellett török, argentin, orosz és olasz táncosok-zenészek műsora, táncház, felvonulás és gálaműsor volt a program, de természetesen az egyesület kézműveseinek bemutatói is várták az érdeklődőket a Hadas alkotóházaiban. Saját rendezvényünk mellett augusztusban kézműves mestereink nagy sikerrel szerepeltek Szegeden a Hungarikum Fesztiválon és természetesen a Mesterségek Ünnepén is.
  • A Matyó Népművészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával hamarosan megjelenteti a „ Mezőkövesdi matyó hímzés” című multimédiás kiadványt, amely a 2003-ban Dr. Varga Marianna által írott könyv és mintagyűjtemény modern, átdolgozott és fotó valamint videó anyaggal kibővített változata.
  • Szeptember 7-én „Matyóföld” címmel nyílt kiállítás a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A gazdag tárlaton megtalálhatók többek között muzeális és népi iparművészeti hímzések, matyó viseletek, festett bútorok, kerámiák és faragott faszobrok. Szívesen ajánljuk mindenki figyelmébe, megtekinthető október 29-ig.