Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Egyesületünk 50 fő néptánc csoportja nagy sikerrel szerepelt Indiában, Delhiben az ART of Living Nemzetközi Alapítvány által megrendezett World Cultural Festival-on. Közel 35. 000 közreműködő, 3 napon át, 3 milliós közönség előtt mutatta be kultúrája legjavát. Az út során együtt ünnepeltük a március 15-ét a delhi-i Balassi Intézet vendégeivel.
  • Matyó népművészeti remekek mutatkoztak be közel egy hónapon át a Kisgyőrben megrendezésre került kiállításon. Egyesületünk tagjai közül a hímzők, fazekas, bútorfestő, mézeskalácsos és a fafaragók legszebb darabjai voltak láthatók a Faluház kiállító termében.
  • Idén is több, mint 10.000 látogatója volt a Matyó Húsvét rendezvénynek, ahol táncosaink és kézműveseink produkciója egyaránt nagy sikert aratott.
  • Április első hétvégéjén a Táncháztalálkozó programjait a Matyó Népművészet Egyesület 10 fős stábjának kézműves foglalkozásai tették színesebbé. A körmönfonástól a hímzésen át a csigatészta készítésig sokféle hagyományos technikával megismerkedhettek két tánc között a program résztvevői.
  • Május első hétvégéjén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Matyó Népművészeti Egyesület. Az ünnepélyes közgyűlést a Budafolk Band koncertje, majd hajnalig tartó táncház követte. Köszönjük mindazoknak, akik elfogadták meghívásunkat és együtt ünnepeltek velünk!