Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Borsodi Fonó

Első alkalommal került sor július elején a miskolci Borsodi Fonó rendezvény keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei népművészeti egyesületek találkozójára. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület meghívásának szívesen tettünk eleget. Alkotóházukban a megye kézműves mestereinek munkái között a Matyó Népművészeti Egyesület tagjai is helyet kaptak, a Diósgyőri Várban pedig hímzés bemutatóval kedveskedtünk a rendezvény látogatóinak.

  • Élő népművészet országos pályázat Észak-Magyarországi Régiós kiállítás

Gyönyörű anyag érkezett az Élő népművészet országos pályázat Észak-Magyarországi Régiós kiállítására. A 11 fős szakmai zsűri 367 tárgy/tárgyegyüttes közül választotta ki a kiállításra leginkább érdemes alkotásokat. Minden alkotónak köszönjük hogy munkáival megtisztelte a pályázatot. Borsod, Heves és Nógrád megye legkiválóbb népi kézműves alkotásainak tárlatát 2015. augusztus 7-én 15 órakor Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára nyitja meg. Szakmai értékelést Dr. V. Szathmári Ibolya etnográfustól hallhatunk. A kiállítás megtekinthető: 2015. szeptember 12-ig.

  • Matyóföldi Folklórfesztivál

Augusztus 7-8-9-én a Matyóföldi Folklórfesztivál immár második alkalommal várja Borsod-Abaúj-Zemplén megye népművészeti egyesületeit a „Nyitott porták és műhelyek” keretében megvalósuló bemutatókra. A népzenei és néptáncos találkozó közönsége megismerkedhet jó néhány mesterséggel, melyeket kézműves foglalkozás keretében ki is próbálhat.

Plakát