Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • A Komárom –Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület az NMI Megyei Irodája meghívására részt vett a Megyei Értéktár Napon Komáromban a Monostori erődben. Az egyesületi alkotók impozáns történelmi környezetben megrendezett kiállításon mutatták be műveiket és tartottak mesterség bemutatót. A bemutatkozó mesterek: Regős Lídia csipkekészítő, Bertáné Lőcsei Krisztina fazekas, Dr. Kovács József, Kovács József és Ádám József fafaragók és Kajla Ferenc kőfaragó.
  A Kávéházi beszélgetések a Hagyomány és újítás témában az irodalom és a turizmus téma mellett Hagyomány és újítás a kézművességben címmel Nyikus Anna projektgazda tartott előadást.
  képek
  Megyei Értéktár Nap videó
 • A KEM Kormányhivatal felkérésére a KEM Népművészeti Egyesület kiállítással szerepelt a XVII. Megyei Pályaválasztási Kiállításon Tatabányán. A kiállítást a bemutatózó mesterek tették élővé és érdekessé az érdeklődő diákok számára.
  Az egyesület megjelenésével kiérdemelte a KEM Ipar és kereskedelmi Kamara legjobb „Szakma-sziget díját.
  képek
  Pályaválasztási kiállításon Tatabányán videó
  november 16-i híradó videó
 • Tök napok és Márton nap megyeszerte.
  Alkotóink számtalan óvodában, iskolában vettek részt, illeszkedő foglalkozásokat tartva.
  Évtizedes hagyomány már a nyergesújfalui kézműves tematikájú óvodában és a lábatlani művészeti iskolában, ahol egyesületünk tagjai főállású pedagógusként gondozzák a jeles napok szokásait.
 • Népművészet Hete 2016. nov.20-26-ig Komáromban a Petőfi Sándor Művelődési Házban
  program