Kisalföldi Népművészek Egyesületének eseményei

Kisalföldi Népművészek Egyesületének eseményei

  • Május hónapban tovább folytatódott a Kikelet-kikelet…A rábaközi népművészet régtől a jelenig című kiállítás sorozat. Ezúttal május 13-án Kapuváron mutatkozott be az érdeklődőknek.
    Majd az egyesület tagjai 2 héten át képviselték megyénket a Milánói Expón. Tóth Ildikó kékfestő, Szabó Karola szalmafonó és Káldy Károly fazekas tartott mesterség bemutatót ill. játszóházat a kiállítás látogatóinak.
    Június 20-án Csornán mutatkozott be a Kikelet-kikelet c. kiállítás anyaga. Az ünnepélyes megnyitó után Véghné Lőrincz Ágnes höveji csipkekészítő avatta be az érdeklődőket a csipkevarrás rejtelmeibe.
  • Győr testvérvárosának Nyizsnij Novgorod meghívásárra Szabó Karolina szalmafonóval együtt vettünk részt a kétnapos rendezvényen.
    Mesterségbemutatót, kézműves foglalkozást és kiállítást kértek. Nagy érdeklődéssel figyelték és ki is próbálták a szalmafonási technikákat, kékfestő mintákat. Karola szalmából, én kékfestő anyagból készítettem a látogatókkal madárkákat. Lehetőségünk volt megismerni az orosz népművészeket, bemutatták a várost, és részt vehettünk a város napja alkalmából rendezett ünnepségeken, tüzijátékokon a Volga partján.

Cikk a gyorplusz.hu-n