Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Aka, Csolnok, Gyermely, Tokod, Nyergesújfalu, Almásfüzitő, Káposztásmegyer, Almásfüzitő, Bokod, Tata, Kocs, Szőny csak néhány azok közül a települések közül ahol egyesületi tagjaink táborokat, kézműves foglalkozásokat vezettek. A műhelymunkákban több mint 20 mesterünk segítette a gyerekeket. A foglalkoztatás hagyományos napközis, kreatív intenzív kézműves, bejárós, TÁMOP-os, nemzetközi tehetséggondozó, faluházi, alkotóházi, iskolai, egyházi, karitász, táncos, szakköri típusú keretek között valósult meg.
  • Hagyomány és innováció projektünket alkotó tábor keretében folytattuk. A 15 fővel megalakult Kreatív Stúdió tagjai a kékfestő témához kapcsolódó, arra emlékeztető különféle technikákat, felhasználási módokat tanulhattak meg. A hagyományos kékfestő technikát Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó győri műhelyében ismerhettük meg és alkottuk meg saját tarkázású terítőnket. Újabb muníciót kaptunk a novemberben a Népművészet Hete alkalmából megrendezésre kerülő kiállítás anyagainak elkészítéséhez.
  • Augusztus 8-9-10-én kerültek megrendezésre a Tokodi Alkotóházban a Babavarró klub szakmai napjai. Egyesületünk támogatásával tagjaink nyitott foglalkozásokat tartottak, tanították az érdeklődőket és adták át tapasztalataikat egymásnak.
  • Egyesületünk kibővített vezetőségi összejövetelen alakította ki a Mesterségek Ünnepén való megjelenés arculatát. Illeszkedve a kiemelt témához, a szakaszosan működtetett játszópavilon mellett, meglepetés műhellyel készülünk, ahol a látogatók egy „kovács szentélyben” próbálhatják megszelídíteni a vasat és a kalapácsot. Várunk minden kíváncsi érdeklődőt a Komárom-Esztergom megyei standon!