Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Kapunyitogató

Folytatódik Kapunyitogató közművelődési program a megyében, melynek keretében az egyesület „Élő hagyomány” c. kiállítása 2014. augusztus 30-tól szeptember 20-tól október 18-ig Tiszaderzsen látható.

  • Nemzetközi Civil Konferencia

2014. szeptember 26-28 között Szolnokon Nemzetközi Civil Konferenciát szervezett a megyei Civil Információs Centrum, ahol a meghívottak és bemutatót tartottak között ott volt az egyesület is. Az egyesületet az elnök mutatta be. A konferencia fő célja a hálózatépítés elősegítése volt.

  • Találkozás Tiszavárkonyban

2014. október első hétvégéjén továbbképzés és közös visszaemlékezés céljából találkoztak a tiszavárkonyi Népművészeti Alkotóházban. A továbbképzés keretében szó volt az értéktárakról, a kistelepülések kulturális ellátási lehetőségeiről, a népi kézműves termékek zsűrizéséről, s ezen feladatok megvalósításában az egyesület helyéről, szerepéről.

Október 4-én ünnepi keretek között visszaemlékeztünk az egyesületi tevékenységünk elmúlt 30 évére, és az Alkotóház 25 éves működése emlékezetes pillanatait is felelevenítettük, valamint köszöntöttük az alapító tagokat.

  • Hass, alkoss, gyarapíts…

A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Hagyományok Háza által szervezett „Élet a kézműves alkotóházakban” című budapesti kiállításon az egyesület is bemutatkozik 2014. október 10-től.

  • Jubileumi kiállítás

A JÁSZKUNSÁG ÉLŐ NÉPMŰVÉSZETE – 30 éves a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület c. – jubileumi kiállításunk 2014. november 8-án nyílik Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.