Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Újra öltünk, örökítünk

A Nemzeti Művelődési Intézet JNSZ Megyei Irodája a megyében is beindította azt az országos programot, mely a népi hímzés tanulásával köti össze a helyi közösségek építését.

E program keretében 5 településen indult hímző kör október – november hónapban, melyből – közszolgáltatási szerződés alapján – három körvezetőt a megyei egyesület biztosít Jánoshida, Jászfényszaru és Kunmadaras településeken.

  • Jubileumi kiállítás

A JÁSZKUNSÁG ÉLŐ NÉPMŰVÉSZETE – 30 éves a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület c. jubileumi kiállításunk 2014. november 8-30. között volt látogatható Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ kiállítóterében.

November 15 és 29-én délután népi kézműves bemutatót tartottunk az Aba-Novák Agóra kiállítótere előtt.

Felhívásunkra több csoport és iskolai osztály igényelt tárlatvezetésünket.

A kiállításnak közel 7.000 látogatója volt.

  • Kapunyitogató

A Nemzeti Művelődési Intézet JNSZ Megyei Irodája Kapunyitogató programja keretében november 30-án befejeződött az „Élő hagyomány” című kiállításunk vándoroltatása.

  • Adventi játszóház

Adventi játszóházat tartottunk 2014. november 7-én /vasárnap/ délután a tiszavárkonyi Alkotóházunkban. A nagy érdeklődés mellett megtartott program keretében volt gyertyamártogatás, ajándékok és karácsonyi díszek készítése.