Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Sikeresen pályáztak

A Magyar Kézművességért Alapítvány által a Magyar Kézművesség-1014 és Kézművesség a vendéglátásban címmel 21. alkalommal meghirdetett pályázaton eredményesen vett részt és a kiállítók között vannak az alábbi tagjaink:

–        Czupp Pál fafaragó népi iparművész

–        Népi Díszítőművészeti Szakkör – Gara Istváné, Gömöri Ferencné, Veres Józsefné – Szabó Pál Antalné vezetésével (Újszász)

–        Szabó Pál Antalné hímző népi iparművész

–        Szűcs Imre Gránátalma-díjas, Hagyományőrző-díjas, Kántor Sándor-díjas fazekas népi iparművész, a Népművészet Mestere

–        Szűcs Andrea fazekas népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere

–        Szűcs Judit fazekas népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere

  • Kapunyitogató

Nyáron is folytatódik a 2013-ban elindított Kapunyitogató közművelődési program a megyében, melynek keretében az egyesület „Élő hagyomány” c. kiállítása 2014. július 10-ig Öcsödön volt, majd július 12-30. között Kőtelek községben mutatkoztunk be.

A következő kiállítási helyszín Nagyiván, ahol az egyesület kiállítása 2014. augusztus 2-től látogatható.

  • A Magyarok Kenyere gabonájának ünnepélyes begyűjtése

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének meghívására az egyesület tagjai is részt vettek a Magyarok Kenyere gabonájának begyűjtése alkalmából Kenderesen, a Horthy Ligetben július 26-án megrendezett ünnepségen.

  • Kézműves foglalkozás

A tiszavárkonyi Alkotóházban fogadjuk augusztus 12-én a szolnoki Görög-katolikus Óvoda és Általános Iskola táborozóit. Részükre kézműves foglalkozást tartunk.

Augusztus 24-én a „Hagyományőrzés és hagyományteremtés Zagyvarékason” programon hagyományos népi kézműves foglalkozásokkal vesz részt az egyesület.

  • Mesterségek Ünnepe

Az egyesületünk is készül és részt vesz a 28. Mesterségek Ünnepén a Budai Várban, ahol Késes-, kovács- és hímző műhellyel, az „udvarban” bemutatókkal és míves kézműves termékekkel várjuk a látogatókat.