Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Jász Népi Díszítőművészeti Alkotóközösség szervezte meg a népi hímzők 3 napos megyei továbbképzését 2014. május 19-21 között Jászberényben, melyen 28 hímző vett részt. A továbbképzés szakmai vezetője Vasné Sass Katalin hímző népi iparművész volt.
  • Jász-Nagykun-Szolnok megyében is folytatódik a 2013-ban elindított „Kapunyitogató” közművelődési program. A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája meghívására az érintett településeken a megyei egyesület kiállítást rendez. Az első program Tiszabő településen volt 2014. május 31-én, ahol az egyesület „Élő hagyomány” c. kiállítása volt látható. A következő kiállítás június 28-án Öcsödön nyílik.
  • Mában élő tegnap és holnap II., avagy a népi kézműves műhelyek és szakkörök helyzete címmel szakmai konferenciát szerveztünk 2014. június 12.-én Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Mint a címből is kitűnik a tanácskozáson a népi kézműves műhelyeket és szakköröket vesszük górcső alá. Bemutatjuk a nyitott népi kézműves műhelyek, műhelygalériák országos és megyei helyzetét, a szakkörökben rejlő műhely- és közösségteremtési lehetőségeket, valamint bemutatkozik néhány, a megyében tevékenykedő műhely és szakkör.
  • A bentlakásos Gyermek kézműves táborunk 2014. június 29-től július 5-ig lesz Tiszavárkonyban, az Alkotóházban. A tábor szakmai vezetője Patonai Mihályné alelnök.

Foto_11_2