Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményi

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményi

  • „Mában élő tegnap és holnap II., avagy a népi kézműves műhelyek és szakkörök helyzete” címmel szakmai konferenciát szerveztünk 2014. június 12-én Szolnokon. A tanácskozáson a népi kézműves műhelyeket és szakköröket vettük górcső alá. Bemutattuk a nyitott népi kézműves műhelyek, műhelygalériák országos és megyei helyzetét, a szakkörökben rejlő műhely- és közösségteremtési lehetőségeket, valamint bemutatkozott néhány, a megyében tevékenykedő műhely és szakkör, úgymint a jászapáti Rokolya Varró- és Látványműhely, Szűcs Imre fazekas családi műhelye, a tiszafüredi Bőrműves Alkotóház, a 39 éves túrkevei Népi Díszítőművészeti Szakkör. A konferencia keretében nyitottuk meg az „Életképek a 30 éves Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület 25 éves tiszavárkonyi Alkotóházáról” című fotókiállítást. A rendezvényt az NKA és a NESZ támogatta.
  • 2014. június 21-én nyílt meg a 35 éves Fejér Mária Népi Díszítőművészeti Szakkor jubileumi kiállítása Jászberényben.
  • Bentlakásos Gyermek kézműves tábort szerveztünk 2014. június 29 – július 5. között Tiszavárkonyban, az Alkotóházban. A tábor szakmai vezetője Patonai Mihályné alelnök volt, a foglalkozásokat az egyesület tagjai tartották /volt szövés, agyagozás, gyöngyfűzés, bőrözés, népi- és sportjátékok/.
  • Nyáron is folytatódik a 2013-ban elindított Kapunyitogató közművelődési program, melynek keretében az egyesület „Élő hagyomány” c. következő kiállítása 2014. június 28. – július 10. között Öcsödön községben volt. A következő helyszín Kőtelek község lesz, ahol az egyesület kiállítása 2014. július 12-30. között lesz látogatható.