Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• Az egyesület részvétele a II. Nemzetközi Civil Konferencián

2015. október 19-21 között rendezte meg a megyei Civil Információs Centrum a II. Nemzetközi Civil Konferenciát, melyre az egyesületünk is jelen volt.
A konferencia részeként megrendezett Nemzetközi Kulturális Fesztiválon az egyesület tagjai mesterség bemutatót tartottak.

• ÉLŐ NÉPMŰVÉSZET – Országos Népművészeti Kiállítás

Ott voltunk az országos kiállítás megnyitóján. Gratulálunk a kiállításon résztvevő tagoknak – különösen az elismerésben részesülőknek.

• Elnökségi ülés

2015. november 6-án elnökségi ülést tartottunk, ahol az alapszabályt módosító rendkívüli közgyűlést készítettük elő.

• Tanácskozáson, konferencián való részvétel

Ott voltunk a Nemzeti Művelődési Intézet JNSZ Megyei Irodája által szervezett összejövetelen, ahol az „Újra öltünk, örökítünk” projektbe résztvevő települési csoportok hímző asszonyai találkoztak, mutatkoztak be egymásnak és cserélték ki tapasztalataikat. Képviseltük az egyesületet a „Nemzedékről – Nemzedékre, Jó módszerek a néphagyomány átadásra” című kecskeméti konferencián 2015. november 13-14-én és a Népi Kézműves Alkotóháza konferenciáján, Nádudvaron 2015. november 14-15-én.

• Mesterségek Bemutatója

2015. november 20-21-én részt veszünk a Magyarországi Régiós Közösségek Egyesület által szervezett népi kézműves konferencián és kiállításon, Abádszalókon a Csipkeházban.

• Rendkívüli közgyűlés

2015. november 26-án Alapszabály módosító rendkívüli közgyűlést tartunk az új Ptk-nak való megfelelés okán.