Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Az egyesület részvétele az OMÉKON

A JNSZ Megyei Falusi Turizmus Egyesület révén az egyesület is képviseltette magát Budapesten, az EXPO területén megrendezett nagyszabású mezőgazdasági és élelmezési kiállításon.

Két egyesületi tag – Hegedüs Ferenc bőrműves és dr. Csépányi Krisztina népiékszer-készítő – árusított a standunkon. Ugyanitt a Tisza-tavi régió meghívását elfogadva, e régió területén mesterség bemutatót tartott és árusított Szűcs Imre fazekas népi iparművész, a Népművészet Mestere és Tóth István kovács népi iparművész egyesületi tagtársak.

Tagok sikerei

  1. szeptember 16-30 között Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész tagtársunk is részt vett Milánóban a Világkiállításon.

Jubileum

35 éves működését ünnepli ez évben a Jászapáti Kézimunka Kör, melyre jubileumi kiállítással emlékeztek a szakkör tagjai, aki közül többen a megyei egyesület tagjai.

Az ünnepélyes megnyitó 2015. október 16-án volt.

Nemzetközi Kulturális Fesztivál

2015. október 19-21 között rendezi meg a megyei Civil Információs Centrum a II. Nemzetközi Civil Konferenciát,  melyre az egyesületünk is meghívást kapott. A konferencia részeként megrendezendő Nemzetközi Kulturális Fesztiválon az egyesület tagjai mesterség bemutatót tartanak.