Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Kézműves Alkotótábor Tiszavárkonyban

Július 12-88. között volt az egyesület bentlakásos gyermek kézműves tábora a tiszavárkonyi Alkotóházban. Az egy hét folyamán többféle kézműves mesterséggel ismerkedtek meg a résztvevő gyermekek, úgymint: fazekasság, csuhéfonás, gyöngyékszer-készítés, bőrművesség és kosárfonás. E mellett spot, ügyességi és népi játékok színesítették a tábori programot.

Tagok sikerei

A Magyar Kézművességért Alapítvány és a Kiss áron Magyar Játék Társaság által meghirdetett „Magyar kézművesség – 2015., és a Kézművesség a játék, avagy játékos kézművesség” pályázaton eredményesen vettek részt az egyesület tagjai is. A pályázatra beérkezett alkotásokból rendezett kiállításon az alábbi tagok alkotásai láthatók:
Czupp Pál fafaragó népi iparművész (Kunhegyes),
Gara Istvánné hímző, Szacskó Józsefné hímző, Veres Józsefné hímző – Szabó Pál Antalné vezetésével (akik egyben az újszászi Népi Díszítőművész Szakkör tagjai is), Szabó Pál Antalné hímző, csipkekészítő népi iparművész és
Szűcs Imre fazekas népi iparművész, a Népművészet Mestere, Gránátalma-, Aranyalma-, Kántor Sándor-, Hagyományőrző-díjas (Tiszafüred).
A 2015. július 21-én a Duna Palotában megrendezett kiállítás megnyitó és díjátadó ünnepségen Szűcs Imre az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíjában részesült.
Gratulálunk a kiállítóknak!

Mesterségek Ünnepe

2015. augusztus 20-23. között a mi egyesületünk is ott lesz a Mesterségek Ünnepén.