Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

• „Újra öltünk, örökítünk”

Az „Újra öltünk, örökítünk” program keretében folyamatosan működnek a hímző szakkörök Jászfényszaruban, Jánoshidán és Kunmadarason. A szakkörök megvalósítását a Nemzeti Művelődési Intézet finanszírozza. A NMI Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája végzi a szervező munkát, a települések művelődési házai a befogadó intézmények. Az egyesületünk gondoskodik a szakmai oktatók, a minőségi munka biztosításáról.

A szakköri munka a tavasz közeledtével a befejezéshez közeledik. Készítik elő kész munkáikat a tevékenység eredményét bemutató kiállításra.

Kunmadarason 2015. március 16-án nyílik a szakköri tagok munkáit bemutató kiállítás,
Jászfényszaruban pedig március 21-én lesz a szakkör kiállításának a megnyitója.

• Népi Kézműves Alkotóházak és Nyitott Műhelyek II. Országos Nyitott Hétvégéje

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület is csatlakozik a Népi Kézműves Alkotóházak országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által meghirdetett nyitott hétvége programhoz.
Az egyesület tiszavárkonyi Alkotóházában 2015. március 28-án, szombaton délelőtt Húsvéti játszóházba várjuk a gyermekeket, délután pedig Csigacsinálás lesz lányoknak, asszonyoknak, hogy legyen otthon finom, saját készítésű levesbetét az ünnepi húsleveshez.

• Regionális konferencia Debrecenben

Az egyesület tagjai /elsősorban szakkör, kör, tanfolyamvezetők/ 2015. március 28-án részt vesznek a NESZ és a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett szakmai napon, továbbképzésen.