Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • 2016. szeptember 19-23 között rendeztük meg Tiszavárkonyban az I. Értékmentő Táborunkat, melyet a Magyar Művészeti Akadémia és a NEFAG Zrt. támogatott.
    A tábor ideje alatt lecseréltük a főépület egyik homlokzatának fa burkolatát és két homlokzaton a szegő léceket, valamint elvégeztük az udvaron található fa szobrok állagmegóvását és textíliákat rendeztünk, tisztítottunk.
    Az értékmentő munka mellett a táborban résztvevők ismeretbővítő előadások és szórakoztató programok részesei is lehettek. Például előadás volt a népi kézművességről “Örökség és megújulás” címmel, továbbá a népi kézműves termékek értékesítéséről, a legfontosabb vállalkozási ismeretekről. Ízelítőt kaptunk a Kárpát-medence viselet- és tánckultúrájából a Tisza Táncegyüttes előadásában. Mezőtúri népdalokat tanultunk Csider István népzenésztől, a Bárdos Lajos Alapfokú Művészeti Iskola citeratanárától.
  • Komplex Kézműves Szakkört indít az egyesület Tiszavárkonyban október 14.-ei kezdettel, melyben lányok és asszonyok vesznek részt. A szakkör koordinálója: Szalabán Emese közösségi munkás, a foglalkozásokat az egyesület tagjai vezetik.
  • Szolnokon folytatjuk a Csipkekör szervezését