Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Szakmai Nap Besenyőtelken: Egyesületünk szakmai nappal egybekötött kirándulást szervezett , 2016. szeptember 8-án, melynek keretében elsőként Aldebrőn a történelmi Emlékparkot tekintettük meg. Megcsodálhattuk egyesületünk fafaragóinak nyári táborban készült remek alkotásait. Utunk következő állomása az Erdőtelki Arborétum. Dormándon a Remenyik Zsigmond Emlékházban Nagy Sándor helytörténeti kutató tartott lenyűgöző tárlatvezetést.
    Besenyőtelken rendkívül szívélyes fogadtatásban volt részünk: Bozsik Csaba polgármester, Sebestyén Attila iskola igazgató, Forgács Antalné hímzőszakkör vezetője és a szakköri tagok, valamint a helyi Pacsirta népdalkör Lukács Istvánné vezetésével fogadtak. Találkoztunk az „Újra öltünk-örökítünk” programban sikeresen szereplő besenyőtelki hímző szakkör tagjaival, akik nemcsak a hímzésben, de a népdaléneklésben és a rétes készítésben is jeleskednek.
    Forgács Antalné a szakkör vezetője rendkívül kedves fogadást rendezett számunkra. Igen tartalmas és élménydús volt ez a nap. Kellemes emlék mindannyiunk számára. teljes cikk teljes fotó galéria