Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Együttműködési megállapodás
  Sajtónyilvánosság előtt írta alá együttműködési megállapodását a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Heves Megyei Népművészeti Egyesület hétfőn, Egerben. A felek abban bíznak, hogy a közös munkának köszönhetően felélénkül a kézműves termékek piaca, és több lehetőség lesz közös pályázatok, programok megvalósítására.
  Az aláíráson részt vett Heves Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Fehér Jánosné, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület titkára, Kiss István és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnök, Herman István.
  Az együttműködő felek célja, hogy a Heves megyében működő, tevékenykedő kézműveseket, népi iparművészeket, kézműves vállalkozásokat együtt, összefogva segítsék a megyében, a megye és ország határainkon túl népszerűsíteni, és piaci helyzetüket javítani a kézműves szakmák fennmaradása és utánpótlása érdekében.
  A HKIK oldalán a részletek: http://www.hkik.hu/hu/heves-megyei-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/egy…

 

 • Tóth Lóránt kiállítása
  Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. rendezésében került megrendezésre
  Tóth Lóránt Zilahy György díjas, a Népművészet Ifjú Mestere, Népi Iparművész fafaragó, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület tagja
  ” FAFORGÁCSOK” című önálló kiállítása Kazincbarcika Rákóczi tér 9. szám alatt, a Gyermekek Háza – Kézművesházban.
  A megnyitóra 2015. március 26-án 17 órakor került sor. A kiállítás 2015. április 30. –ig látogatható.
  130 négyzetméteren több mint 150 alkotás látható, gyermekjátékoktól a feszületekig, ízelítőt adva Egyesületünk mestere 15 évének munkáiból.