Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Heves Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • Megyei Értéktár konferencia

2014. 12.08-án  a Megyeházán  az Értéktár Konferenciakísérő rendezvényeként egy kis kiállítást építettünk egyesületünk tagjainak alkotásaiból, a konferencia idejére  volt lehetőségünk bemutatni értékeinket, amelyek a Megyei Értéktárba is bekerülhetnek.

Bővebben képekkel

  • Adventi Játszóház Detken

2014 december 6.-án-Mikulás napján  Adventi Játszóházon vehettek részt a detki iskolások. Lovászné Juhász Rita vezetésével.  A Karácsonyra készülve ajándékokat készíthettek több témakörben: textil ajándékok, termésekből angyalkák, papír és textil mikulás, egyéb népi ajándékok. A  tizenhat gyermekek aktívan és nagy örömmel készítette a játékokat, ajándéktárgyakat.

Bővebben képekkel

  • Advent Egerben

Eger színes adventi programokkal várta a város lakosait és az ide látogató vendégeket.

Az ünnepvárást  Egyesületünk mesteri is színesítették. Mesterségbemutatókkal, és gyermekfoglalkoztatásokkal vettek részt a programokban, az újonnan elkészült multifunkciós „ÜVEGTEREM”-ben.

Bővebben képekkel

  • Tanulmányút Prágába

A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2014. nov.30. – dec.05.között kézműves szakmai tanulmányutat szervezett Prágába, Herman István kézműipari alelnök vezetésével. A tanulmányúton a Heves megyei Népművészeti Egyesületből 4 fő vett részt.

A szakmai tapasztalatcsere mellett a cseh kultúrával és hagyományokkal is megismerkedhettünk.

Fontos és hasznos volt a tanulmányút, hiszen betekintést nyerhettünk az ottani szakképzés, oktatás rendszerébe, mindennapi életébe. Feltöltődve és igazi élményekkel gazdagodva tértünk haza Prágából!

Bővebben