Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Az Adventi időszak a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület életében is a kézműves bemutatókról, játszóházakról, vásárokról szól. A 2016-os év vége különösen gazdag a felkérésekben.

  • December 2-án a Debreceni Egyetem Gyermek Klinikáján népmesékkel, népdalokkal és apró tárgyak készítésével szórakoztatták tagjaink a gyógyulni vágyó apróságokat.
  • December 4.-én a hajdúszoboszlói Aqua-Sol Hotelben tartottunk foglalkozást a szálloda vendégeinek.
  • December 3, 10 és 17-én délelőtt  a debreceni Malompark-ban  tartunk gyerekek és szüleik részvételével  tanulságos és szórakoztató népi kézműves foglalkozásokat.
  • A Fény Felé Alapítvány fogyatékkal élő fiatal felnőttjei adventi ajtó díszeket, illatzsákot készítettek.
  • Az “Előttem az utódom”- mester és tanítvány a családban című kollektív kiállításunkat és vásárunkat  december 3-án a Regionális Népzenei Találkozóhoz  kapcsoltuk: A rendezvény helyszíne hagyományosan Nyíradony, Harangi Imre rendezvénycsarnok. A kiállítást bemutattuk a Nyíradonyi Művelődési Házban is,december 12-i nyitva tartással.
  • Az év utolsó bemutatója és népi kézműves vására a Komádi Adventi Ünnep lesz. December 14-21-.ig láthatják az érdeklődők az egyesület  vándorkiállítását, és meglephetik barátaikat, szeretteiket az ott megvásárolható fazekas munkákkal, gyöngyökkel, nemez ékszerekkel, hímzésekkel.
  • December első napjaitól kiköltöznek alkotóink a debreceni Főtérre, ahol a hónap végéig tart a Karácsonyi Vásár. Ezt gazdagítja a hagyományos Nyitott Városháza 2 napos programja December 17 és 18-án. A Karácsonyi Vásáron a színvonalas népi kézműves használati és ünnepi tárgyakat egyesületi tagjaink árusítják, megvásárolhatók még karácsonyi díszek, ajándéktárgyak,, melyek szebbé teszik az ünnepet.