Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

 • Továbbképzés: A Népi Mesterségek Házában október 1-én a Hagyományőrző Hímző Műhely tagjainak vendége volt Csapó Frigyesné hímző népi iparművész . A Nyugat dunántúli a szabadrajzú szálszámolásos térkitöltő hímzésekről tartott továbbképzést. A résztvevők néprajzi előadást hallhattak és öltéstechnikát tanultak az egész napos program alkalmával.
 • Kiállítás: Az „Előttem az utódom” című kollektív kiállítást, amely a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületben a családon belüli tudás átadást mutatja be, Sárándon nyitottuk meg október 4-én.
  A kiállítás 10 napja alatt naponta múzeumpedagógiai foglalkozásokat, tárlatvezetéseket tartottunk.
  Ezt, a közel 200 darabból álló kollekciót 53 tagunk alkotásaiból szerkesztve, a Szilágy megyei Zilahon, az ottani megyei művelődési központban is bemutattuk október 17-i megnyitással.
  A kiállítás legutóbb állomása Monostorpályi, ahol a Márton napi rendezvény részeként mutatták be a népi iparművészeti alkotásokat.
  A Debreceni Művelődési Központ felkérésére a Tímárházban, nagy érdeklődés mellett nyitották meg ifj. Fazekas István fazekas népi iparművész önálló tárlatát.
 • Kézműves bemutatót és játszóházat tartottunk: A Nigériai Gála elnevezésű nemzetközi rendezvényen a Debreceni Egyetemi Templomban az itt tanuló külföldi, esősorban Nigériából érkezett diákok számára.
  Visszatértünk a nyári gyermek tábor helyszínére, a Szilágy megyei Zsobokra, a Bethesda gyermek otthon lakóihoz. Itt a közel 40 gyerek részvételével kézműves foglalkozást tartottunk.
 • Zsűrizés: NIO zsűri lesz a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében november 25-én. Tárgybeadás november 24-én 10.00-16.00 között a Népi Mesterségek Házában.
 • Díjak, elismerések: A 2016-os Prima Primissima Junior kitüntetésben részesült 3 Hajdú-Bihar megyei fiatal alkotó. A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület tagja, Sütő Brigitta hímző, a Népművészet Ifjú Mestere valamint Tokaji Attila faműves és Sándor Károly bőrműves, mindketten a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola növendékei részesültek a megtisztelő díjazásban, ők hárman képviselték a népi kézműveseket az idén.