Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

  • A Kulturházak Éjjel-Nappal országosan meghirdetett közművelődési programba egyesületünk is bekapcsolódik a debreceni székházunkban tervezett közösségépítő programunkkal.
    2015. február 13-án 17 órai kezdettel „Mi van a batyuban” címmel batyus maszkabált tervezünk, melynek programjában egyebek mellett hagyományos hajdúsági étel bemutató és jelmez verseny szerepel. A kulturális programot az egyesület előadóművész tagjai szolgáltatják, és lesz úti élménybeszámolói is Kínát megjárt tagtársunk előadásában.
  • A Hajdú-Bihar Megyei Értéktár tagja lett az egyesületünk elnöke mellett Radics László népi iparművész, mézeskalácsos, a H.B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozatának alelnöke. A megyei értéktár 2015 február 9- ülésén döntés születik arról, hogy befogadja-e a bizottság a beterjesztett helyi kulturális örökségek közül az Ártándi Tamota Néptáncegyüttest, a Bocskai István Bécsben őrzött koronájának egyetlen hiteles hajdúnánási másolatát,a hajdúböszörményi temető csónak alakú fejfáit, a hajdúböszörményi csengőket, a hajdúkatonát, a Bocskai szabadságharc ismert harcosait.
  • Az egyesület székházában, a Népi Mesterségek Házában 2015. február 20-án 3 debreceni és 3 megyei óvoda vezetője és egy-egy munkatársa valamint az egyesület 16 mestere és vezetősége részvételével projektzáró értékelés lesz. A TÁMOP -3.2.13-12/1-2013-0033 projekt-ben részt vett népi kézműves mesterek és óvópedagógusok a projektmenedzserek vezetésével zárják le a fél éves programot és egyeztetnek az 5 éves fenntarthatósági kötelezettségről, melynek egyik javasolt formája az Óvópedagógusok Klubja lesz az egyesület székházában.
  • A Hajdú-Bihar megyei Népművészeti Egyesület vezetősége szokásos havi ülése 2015. február 26-án 16 órai kezdettel lesz. Napirend előtt vendégünk lesz a Potyók Béláné a helyi nyugdíjas klub vezetője, aki együttműködési program javaslattal keresi meg az egyesületet.