Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

  • Június 3 – án pénteken nyílt meg a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban a VENDÉGÜNK HEVES MEGYE c. népművészeti és kézműves kiállítás, valamint KISS István fafaragó ARC -KÉPEK c. kiállítása a Mini Kézműves Galériában.A HEVES Megyei Népművészeti Egyesületből 15 fő népi kézműves és kézműves, köztük Népi iparművészek, a Népművészet Mesterei válogatott, szakmailag kiváló alkotásaival találkozhatunk.
    A hevesi Csillagvirág Népművészeti Egyesületből 17 alkotó mutatkozott be, köztük a szőttes szövés „ nagyasszonyai”. A Népi iparművészek, a Népművészet Mestereinek kiemelkedő színvonalú, szemet és lelket gyönyörködtető remekműveit csodálhatjuk meg.Kiss István fafaragó, faszobrász a Heves Megyei Népművészeti Egyesület tagjaként önállóan mutatkozott be történelmi portréival, áttört faragásaival, búsó maszkjaival és míves faszobraival.
  • Szombaton és Vasárnap került sor a XX. Borsodi Fonó Folkfesztiválra a Diósgyőri Vár több helyszínén, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesterei mellett vendégeink a Csillagvirág Népművészeti Egyesület és a Hevesi Népművészeti Egyesület tagjai is bemutatkoztak az érdeklődőknek.