Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

 • A Tűzzel-vassal Fesztiválra készültek a Szent Imre Iskolaház gyermekei. A Rác u. 25. számú házból jöttek a Szent Imre Iskolaház gyermekei és vezetőjük Németh Ádám, kézműves foglalkozáson vettek részt a Fehérvári Kézművesek házában. Hamar feloldódtak, hiszen már régi ismerősök vagyunk, gyakran jártak már nálunk. Gyorsan munkához is láttunk, mindenki tudta, sok a dolgunk, ajándékok, árusításra szánt portékákat készítettünk. Körmönfonást tanulhattak, textil apróságok készítésében vettek részt, Tóthné Albrecht Anikó, Bodáné Fenyves Zsuzsa, Erősné Horváth Gabriella, Szenczi Jánosné, Telbiszné Heckenast Csilla, Kokasné Pistyur Ágnes segítségével. A gyerekek felszabadultan ügyeskedtek, gyorsan készültek a macik, kis csibék, könyvjelzők, szivecskék. A fonásból karkötők, hajdíszek lettek.
  A sok gyermek, mintha mind tesvér lenne, egy nagy család Ádám körül, kedvesek, nincs egy hangos szóváltás köztük, elmélyülten dolgoztak kicsik és nagyok egyaránt.
  Hamar elrepült az idő, boldogan tértek haza a szép munkáikkal. Magával ragadó volt az érzés, hogy velük, értük dolgozhattunk, mi is egy kis mosolyt csalogathattunk arcukra.
 • XIII. Tűzzel-vassal Fesztivál Székesfehérváron, a Skanzenben. Június 25-én rendezte meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a XIII. Tűzzel-vassal Fesztivált, Székesfehérváron a Rác utcában.
  Látványban és programokban gazdag, nagyon jó hangulatú volt a rendezvény, remekül érezték magukat, akik eljöttek hozzánk. Várunk Mindenkit jövőre is!
 • „Asszonyműhely” alkotóhét ifjúsági és felnőtt korosztály számára a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében (július 25-29.)
  Egy gondtalan, kellemes hetet ajánlunk az alkotóhéten résztvevőknek, kedves társaságban, jó hangulatban érdemes kipróbálni a kikapcsolódás és az alkotás örömét.
  A tevékenység kikapcsol, gondokat űz. Milyen jó érzés, amikor egy általunk készített kedves darabról mások is megtudják, hogy mi készítettük. Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.