Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Kézművesek utcája

A Koronázási Ünnepi Játékok keretén belül a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcában augusztus 15-17 napokon Kézművesek utcája rendezvényt szertvezett, Ekkor nyitottuk meg a seregélyesi tájház szőtteseiből rendezett kiállításunkat is, melyet szeptember végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

2015. évi Mesterségek Ünnepe a Budavári Palotában

A Mesterségek Ünnepén az idén a pásztorok élete került előtérbe.
Megismerhettük a életüket, mindennapi kézműves tevékenységüket, a csont- és szarufaragást, a szűr- és subakészítést, a bőrművességüket.
Büszkék vagyunk Juhász Imre kézműves társunkra, egyesületünk tagjára, kinek neve is az ősi családi tevékenységet őrzi. Gyönyörű subájával, bemutatójával, érdekes meséivel tájékoztatta a közönséget.

“Kifordítom-befordítom” Juhász Imre juhász a maga nevelte birkák saját maga által kikészített bőréből, saját maga által varrt subákkal a Mesterségek Ünnepén.

Tisztelt Látogatók! Köszönjük érdeklődésüket, legközelebb találkozzunk a Székesfehérvári Kézművesek Háza rendezvényein!

Dr. Kresz Mária Alapítvány
2015/16. tanév képzése

Székesfehérvári képzési helyszínen:

Akkreditált, 120 órás népi játszóházvezetői képzést (indítási engedély száma: R/2106/2014). Szombatonként kéthetes ciklusban 9-16 óra között.

A népi játszóházi képzésre Székesfehérvár Rác utca 27. szám alatt, a Kézművesek házában is be lehet iratkozni, a következő időpontokban:

2015. augusztus 28. péntek 18-20 óra
2015. augusztus 29. szombat 10-14 óra között.

Bővebb információ az Alapítvány honlapján és a www.fehervarikezmuvesek.hu vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.