Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Országos Kosárfonó Találkozó

Tiszaalpáron, ebben az ősi kosárfonó faluban ötödik alkalommal került megrendezésre a Kosárfonó Találkozó 2015. szeptember 19-20-án. Kanalas János Népművészet Mestere kosárfonó meghívására az ország különböző pontjaiból 23 kosárkötő érkezett. A magukkal hozott munkáikból kiállítást rendeztek, a helyben készült alkotásaikat egy szakmai zsűri bírálta el. A versenyt Kozma Ilona nyerte.

Szövő szakkör Nagykőrösön

Szabó Károlyné Klárika lelkes munkája során sikerült egy szövőműhelyt berendezni Nagykőrösön, benne az egyesület szövőszékeit és –állványait is felállítani. 8-10 fő látogatja minden héten a szövő szakkört. Szeptember 25-én látogatást tettek Vidák István, Népművészet Mestere textilművésznél, akitől a cson csete bo kirgiz szalagszövést sajátították el.

Gyermekvilág kiállítás

Egyesületünk minden évben különböző tematika szerint rendez kiállítást, ez évben a játék és a gyermeki világ tárgyai, gyermekbútor, bababútor és viselet kaptak szerepet. Gyermekvilág című kiállításunk 2015. október 16-án nyílt meg Kecskeméten, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A kiállítás azt a fajta sokszínűséget kívánja bemutatni, amely az egyesület kézműveseinek munkáira jellemző, 36 alkotó különféle anyagokból és technikával készült alkotásai várják a látogatókat.