Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

  • Az Olasz út 2016 .09.15-19. Egyesületünk meghívást kapott testvérvárosunkba Porciába,a Pro porcia egyesület 20. születésnapi ünnepség-sorozatára és a madarak ünnepére. A szervezők remek programokat biztosítanak a városlakói számára, melyekhez az egyesület képviselői kézműves vásárral, gyermekjátszókkal és bihari ételspecialitások kóstolójával járult hozzá.
  • Feketetói vásár 2016.10.09. A hagyományokhoz híven ebben az évben is szerveztünk tanulmányi kirándulást Erdélybe, a Feketetói vásárra október 9-én.
    Szép idő volt, menetben Királyhágón volt egy kis pihenő, ahol a táj szépségében lehetett gyönyörködni és fotózni. A vásárban gyönyörű portékákat lehetett látni és vásárolni. A hazafele úton Nagyváradon a szépen felújított várat is meglehetett tekinteni. Fantasztikus kirándulás volt.
  • A Számadó Nap 2016.10.14-15. A Bihari Számadó Napokon vettünk részt 2016. 10. 14.-15.-én a Városi Sportcsarnokban, ahol látványos standdal vártuk az érdeklődőket. A kiállításon míves kézműves portékákat lehetett megnézni, illetve vásárolni. Valamint kézműves foglalkozással és játszóval vártuk a gyerekeket, aminek a góré és a góré berendezett belseje adott hangulatos helyet.Nagy sikerünk volt, amit még a Bihari Számadó Napok Vásár Díj I. helyezettje cím elnyerése is megkoronázott. A rendezvény péntek estéjén évértékelő ünnepi vacsorát tartottunk, ahol fellépőink voltak a Csipkefa zenekar és a Peszterce néptánccsoport. Az egyesület tagjai és a vendégeink nagyon jól érezték magukat.